OVERSLAANDE VONKEN

ekspositie aksiekunst 1967-1975


Herman Ysebaert
Jan Koperdraat
Toos Koedam

JAN KOPERDRAAT

Amsterdam 1922 / Amsterdam 2002

Beeldend kunstenaar

Jan Koperdraat Jan Koperdraat doorliep na de oorlog de Kunstnijverheidsschool (tegenwoordig de Gerrit Rietveld Academie) en de Amsterdamse Rijksacademie voor Beeldende Kunsten in 1948.

Hij exposeerde onder andere in het Rijksmuseum ('Kunst in Vrijheid', 1945), het Stedelijk Museum, het Mozeshuis (Amsterdam), het Catharijne Convent (Utrecht), in Heerlen, etc.

Jan Koperdraat nam deel aan diverse maatschappelijk / religieus gerichte manifestaties in de jaren zestig en zeventig ('Theaterliturgieën', Anti-Kerst Kapel, Vredesweken), en werkte samen met zijn echtgenote Toos Koedam en vele anderen, onder wie Herman Ysebaert.
Ook maakte hij veel werk in opdracht van diverse Derde Wereldcomité's en ontwikkelingsorganisaties.

Jan Koperdraat gaf tal van cursussen schilderen, tekenen en handvaardigheid. Hij was mede-oprichter van De Werkschuit (tegenw. SKVA / SKVR), en was meer dan 25 jaar docent aan de Kopse Hof (MiKoJel, Nijmegen) en elders. Hij woonde en werkte in / vanuit Amsterdam.

Reinout Koperdraat

P.S.:
Het tentoongestelde en ander werk van Jan Koperdraat is te koop (nadere informatie: tel. 06 - 407 515 26, of e-mail kode@tiscali.nl).

Naar de pagina over Toos Koedam of Herman Ysebaert